منوی دسته بندی

سرور مجازی چیست و بررسی 4 کاربرد آن

vps چیست؟ آشنایی با سرور مجازی به زبان ساده

سرور مجازی بخشی از یک سرور اختصاصی فیزیکی است که با تکنولوژی مجازی‌سازی روی سیستم سخت‌افزاری سرور به وجود می‌آید. شما به‌عنوان کاربر می‌توانید منابع موردنیاز سرور مجازی یا همان VPS مانند سیستم‌عامل، رم و حافظه ذخیره‌سازی را متناسب با نیازتان مشخص کنید. به‌دلیل استفاده گسترده از سرور مجازی برای انجام کارهای مختلفی مانند راه‌اندازی سایت، ترید یا سرویس ایمیل، خرید سرور مجازی بیشتر از قبل شده است؛ ازهمین‌رو در این مقاله قصد داریم به ساده‌ترین زبان ممکن به شما بگوییم VPS چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اگر شما نیز به هر نحوی در فضای دیجیتال فعالیت می‌کنید یا کسب‌وکارتان به‌طورخاصی به اینترنت وابسته است، اطلاعات این مقاله قطعا برایتان مفید خواهد بود.

VPS چیست؟ تعریف سرور مجازی به زبان ساده

قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم که سرور مجازی چیست، باید به تعریف سرور بپردازیم. سرور درواقع به یک ابرکامپیوتر همیشه‌روشن می‌گویند که برای سرویس‌دهی به کاربران طراحی شده و همواره به اینترنت متصل است. سرورها انواع مختلفی دارند که به لحاظ نحوه پیکربندی به سه دسته اختصاصی، مجازی و هاست تقسیم می‌شوند. سرور اختصاصی همان‌طور که از نامش پیداست، سروری است که به‌طور کاملا اختصاصی در اختیار یک کاربر قرار می‌گیرد.

با این مقدمه، پاسخ به سوال «وی پی اس چیست» راحت‌تر می‌شود؛ سرور مجازی یا VPS بخشی از یک سرور فیزیکی است که با استفاده از مجازی‌سازها به چندین بخش تقسیم شده و هرکدام از این بخش‌ها فقط به یک کاربر تعلق دارد. به‌عبارت‌دیگر، زمانی که یک سرور اختصاصی با استفاده از فناوری هایپروایزر به چند بخش کوچک‌تر و مستقل تقسیم شود، چندین سرور مجازی ایجاد خواهد شد.

ماشین مجازی و هایپروایزر؛ تکنولوژی‌های مورداستفاده در ایجاد سرور مجازی

ماشین‌های مجازی از نظر مفهومی مشابه سرورهای مجازی هستند؛ اما هایپروایزر نوعی برنامه کامپیوتری است که یک لایه مجازی بالای سیستم‌عامل سرور نصب کرده و سرور را به چند بخش مختلف تقسیم می‌کند؛ هرکدام از این بخش‌ها به یک کاربر تعلق دارد که مستقل از سایر بخش‌ها فعالیت می‌کند. به‌بیان‌دیگر، سرور مجازی باعث جدا شدن فایل‌های هر کاربر از فایل‌های سایر کاربران در سطح سیستم‌عامل می‌شود؛ به‌این‌ترتیب، هر VPS مانند یک سرور اختصاصی در ابعاد کوچک‌تر عمل می‌کند.

استفاده از ماشین‌های مجازی و سرورهای مجازی به‌دلیل منعطف و مقرون‌به‌صرفه بودن بسیار محبوب هستند. به‌عنوان مثال شما می‌توانید یک سرور مجازی را با ظرفیت هارد موردنیازتان تهیه کنید و حتی در صورت نیاز منابعتان را در آینده افزایش دهید. شرکت‌های ارائه‌دهنده سرور مجازی امکان خرید سرور مجازی انگلیس یا سایر کشورها را با رم، پردازنده و هارد مختلف برایتان فراهم می‌کنند تا متناسب با نیاز کسب‌وکارتان بهترین VPS را خریداری کنید.

سرور VPS چیست؟ بررسی نحوه عملکرد سرور مجازی

کاربردهای وی پی اس چیست؟

تا این قسمت از مقاله به بخش اول سوال «vps چیست و به چه دردی میخوره» پاسخ دادیم. حالا که دانستیم سرور مجازی چگونه عمل می‌کند، وقت آن است که به سراغ کاربردهای آن برویم. سرورهای مجازی بسیار منعطف هستند و برای موارد مختلف و متنوعی در فضای اینترنت و دنیای کسب‌وکارها استفاده می‌شوند.

انواع سرور مجازی IP ثابت و اختصاصی از کشور مربوط به خودشان دارند که هنگام خرید باید باتوجه به کاربرد موردنظرتان، موقعیت مکانی آن را انتخاب کنید. به‌عنوان مثال، با استفاده از وی پی اس ایران از IP ثابت و اختصاصی ایران بهره‌مند می‌شوید و دسترسی ایمنی به فضای اینترنت خواهید داشت. در ادامه قصد داریم کاربردهای سرور مجازی را با توضیح بیشتری بیان کنیم:

1. اجرای انواع نرم‌افزارها روی سیستم‌عامل‌های مختلف

بسیاری از نرم‌افزارها فقط برای یک سیستم‌عامل خاص طراحی می‌شوند و قابلیت اجرا روی پلتفرم دیگری را ندارند. ماشین‌های مجازی به شما کمک می‌کنند که نرم‌افزار طراحی‌شده را روی سیستم‌عاملی غیر از پلتفرم اصلی آن اجرا کنید؛ به‌عنوان مثال اگر کاربر ویندوز هستید و قصد اجرای یک نرم‌افزار طراحی‌شده برای لینوکس را دارید، با استفاده از سرور مجازی لینوکسی می‌توانید برای اجرای نرم‌افزار موردنظرتان اقدام کنید.

علاوه‌بر این، بعضی از نرم‌افزارهای قدیمی قابلیت اجرا روی سیستم‌عامل‌های مدرن را ندارند. کاربرانی که قصد استفاده از نرم‌افزارهای قدیمی را دارند، با نصب یک سیستم‌عامل قدیمی روی ماشین مجازی می‌توانند برنامه موردنظرشان را اجرا کنند. 

کاربرد وی پی اس چیست؟ از اجرای نرم‌افزار تا میزبانی سایت

2. ایجاد دسکتاپ مجازی با IP ثابت برای دسترسی به سایت‌های مختلف

کاربران با استفاده از سرور مجازی به یک دسکتاپ با IP ثابت دسترسی پیدا می‌کنند که می‌توانند به انواع سایت‌ها دسترسی نامحدود داشته باشند. این موضوع برای ما ایرانی‌ها که تحت تحریم بسیاری از سایت‌های خارجی هستیم، اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال، تریدرهای ایرانی امکان فعالیت در صرافی‌های بزرگ دنیا از جمله بایننس را ندارند. در چنین مواقعی استفاده از بهترین vps برای ترید به فرد کمک می‌کند تا با IP ثابت یک کشور خارجی بدون ترس از فاش شدن هویت اصلی، به فعالیت در صرافی موردنظرش بپردازد. 

3. تست نرم‌افزارها در محیط‌های مختلف

برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار معمولا نیاز دارند تا برنامه‌های خود را در محیط‌های مختلف آزمایش کنند تا به باگ‌های آن آگاه شوند. چنین افرادی با استفاده از ماشین‌های مجازی می‌توانند سیستم‌عامل‌های مختلف را روی یک کامپیوتر نصب کرده و نرم‌افزارشان را روی هرکدام از آن‌ها به‌صورت جداگانه آزمایش کنند.

تست برنامه در محیط‌های مختلف با استفاده از سرور مجازی نسبت به آزمایش روی چندین سخت‌افزار فیزیکی ساده‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود. برای استفاده از این قابلیت VPS فرقی نمی‌کند نسبت به خرید سرور مجازی فرانسه اقدام کنید یا سایر کشورها؛ درهرصورت با کمک VPS قادر به تست نرم‌افزارها در محیط‌های مختلف خواهید بود.

4. میزبانی وب‌سایت‌های پربازدید

بسیاری از سایت‌ها برای میزبانی از خدمات هاست اشتراکی استفاده می‌کنند. این موضوع شاید در ابتدای راه‌اندازی سایت مشکلی ایجاد نکند، اما با افزایش ترافیک ماهانه، منابع هاست اشتراکی دیگر پاسخ‌گوی نیازهای سایت نخواهد بود. سایت‌هایی با آمار بازدید بالا به فضای ذخیره‌سازی بیشتر، پردازنده قدرتمندتر و پهنای باند بیشتر نیاز دارند و میزبانی چنین سایت‌هایی فقط با خرید و نصب VPS امکان‌پذیر است.

برای انتخاب بهترین گزینه برای میزبانی سایت یا اپلیکیشن خود باید با انواع سرویس‌های میزبانی آشنا باشید. ازهمین‌رو به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله مقایسه انواع هاست را مطالعه کنید. با خواندن این مقاله با انواع هاست‌ها از جمله هاست اشتراکی، هاست ابری، VPS و VDS آشنا خواهید شد.

میزبانی سایت؛ یکی از مهم‌ترین کاربردهای وی پی اس

مزایای استفاده از سرور مجازی یا VPS

اگر برایتان سوال بود که «سرور vps چیست و به چه دردی میخوره» قطعا تا این قسمت از مقاله پاسخ خود را دریافت کرده‌اید. بااین‌حال در این بخش قصد داریم به بررسی مزایای استفاده از سرور مجازی بپردازیم:

افزایش ظرفیت: ظرفیت قابل‌استفاده در سرورهای مجازی نسبت به سرورهای اشتراکی بیشتر است و VPSها قدرت پردازش بالاتری دارند.

کاهش هزینه‌ها: در سرورهای مجازی هزینه عملیاتی بین کاربران VPS تقسیم می‌شود و به‌صرفه‌تر از سرورهای خصوصی است.

کارایی بالا: سرورهای مجازی برای طیف وسیعی از بارهای کاری استفاده می‌شوند و سطح بالایی از عملکرد را ارائه می‌دهند. همچنین اجرای مستقل برنامه‌ها روی هر سیستم‌عامل باعث عملکرد سریع و مطمئن می‌شود.

علاوه‌بر موارد بالا، با استفاده از سرور مجازی این امکان برایتان فراهم می‌شود که منابع موردنیازتان را انتخاب کرده و متناسب با نیاز کسب‌وکار اقدام به خرید سرور مجازی کنید. قیمت VPS نیز باتوجه‌به مواردی مانند تعداد هسته‌های پردازنده، ترافیک و رم متفاوت است که این موضوع در صرفه‌جویی هزینه‌ها نقش پررنگی دارد.

فرق VPN و VPS چیست؟

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که پرسیده می‌شود، این است که فرق vpn و سرور مجازی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که VPS یک سرور مجازی است که IP ثابت دارد؛ بنابراین درست مانند یک کامپیوتر در کشوری خارجی عمل می‌کند. در مقابل VPN یک سیستم برای تغییر موقت IP است و برای دور زدن فیلترهای اعمال‌شده روی اینترنت از آن استفاده می‌شود؛ یعنی با هر بار قطع و وصل شدن VPN، آدرس IP شما تغییر خواهد کرد.

به‌طورکلی تفاوت vps و vpn در عملکرد و کاربرد بسیار گسترده است و هر کدام از آن‌ها امکانات خاصی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. به‌عنوان مثال، VPS امکاناتی از جمله میزبانی یک یا چندین وبسایت، نصب نرم‌افزارهای مختلف و در اختیار داشتن سیستم‌عامل ویندوزی یا لینوکسی با دسترسی کامل و IP ثابت را به کاربران ارائه می‌دهد. VPN هم برنامه‌ای است که امکان وب‌گردی در فضایی امن را برای کاربر فراهم می‌کند.

فرق vpn و vps چیست؟ بررسی تفاوت‌های کلیدی

سرور مجازی را از متخصصان حرفه‌ای تهیه کنید!

حالا که پاسخ سوالتان مبنی بر اینکه «VPS چیست» را یافتید و با کاربردهای سرور مجازی آشنا شدید، حتما قصد خرید VPS برای کسب‌وکارتان را دارید. قبل از هرچیز باید بگوییم هنگام خرید سرور مجازی باید به مواردی مانند ظرفیت RAM، نوع و ظرفیت هارد و همچنین موقعیت جغرافیایی دیتاسنتر توجه کنید. همچنین انتخاب شرکت ارائه‌دهنده سرور مجازی از مهم‌ترین مواردی است که هنگام خرید VPS باید موردتوجه قرار گیرد.

ارائه‌دهنده‌ای را انتخاب کنید که علاوه‌بر ارائه انواع سرور مجازی در پلن‌های مختلف و کاربردی، پشتیبانی ۲۴ ساعته تخصصی داشته باشد و یک پنل مدیریتی پیشرفته در اختیارتان قرار دهد. مجموعه XVPS ضمن ارائه یک پنل مدیریتی حرفه‌ای، استفاده از سخت‌افزار قدرتمند و ارائه فایروال قوی به‌صورت ۲۴ ساعته نیز فرایند مانیتورینگ شبکه را انجام داده و در هر لحظه آماده پاسخ‌گویی به سوالات و حل مشکلات کاربران خود است.

چنانچه هرگونه سوالی در ارتباط با سرور مجازی دارید، در قسمت نظرات بپرسید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ‌گوی سوالاتتان باشیم. همچنین از طریق تماس با شماره تلفن مندرج در سایت می‌توانید با کارشناسان فنی ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *