مقایسه انواع هاست: هاست اشتراکی، ابری، VPS و VDS

درست زمانی که افراد برای خرید هاست اقدام میکنند، با انواع هاست روبهرو میشوند؛ شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ انواع مختلفی از هاست را با قیمت، ویژگیها و مشخصات مختلف ارائه میدهند. تنوع بالای انواع هاست، افرادی را که اطلاعات خاصی درباره سرویسهای میزبانی ندارند، مسلما دچار سردرگمی میکند.
در ادامه این مقاله قصد داریم درباره انواع هاستها و مزایا و معایبشان صحبت کنیم. اگر قصد خرید هاست دارید، پیش از هرگونه اقدام پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید تا بهترین نوع هاست را متناسب با نیاز کسبوکار خود انتخاب کنید.
هاست اشتراکی؛ مقرونبهصرفهترین نوع هاست
هاست اشتراکی یکی از انواع هاست است که به چندین کاربر مختلف اجازه میدهد بهطورهمزمان از این سرویس استفاده کنند. در واقع هاست اشتراکی ابتداییترین نوع سرویس میزبانی محسوب میشود و چندین کاربر منابع یک سرور فیزیکی واحد را بهصورت مشترک استفاده میکنند؛ این منابع شامل حافظه، فضای ذخیرهسازی و قدرت پردازش سرور میشود.
معمولا کسبوکارهای نوپا یا وبسایتهای کوچک، هاست اشتراکی را به دلیل مقرونبهصرفه بودن انتخاب میکنند. به کسبوکارهای بزرگ و افرادی که به فضای میزبانی سایت یا اپلیکیشن با منابع بیشتر نیاز دارند، خرید سرور مجازی انگلیس را پیشنهاد میکنیم. سرور مجازی انگلیس، سرعت مطلوب و ظرفیت هارد بالا را برای کاربران فراهم میکند. در ادامه توضیحات درباره هاست اشتراکی، به مزایا و معایب این نوع هاست اشاره میکنیم.
مزایای استفاده از هاست اشتراکی چیست؟
شاید به نظر برخی از افراد هاست اشتراکی، یک سرویس میزبانی ساده و بدون مزایا باشد؛ بااینحال، با خرید هاست اشتراکی، مزایای بسیاری در اختیار کاربران قرار میگیرد که عبارتاند از:
راهاندازی و پیادهسازی آسان
مقرونبهصرفه بودن سرویس میزبانی اشتراکی
نیاز نداشتن به دانش فنی خاص برای استفاده از امکانات هاست اشتراکی
عدم نگرانی بابت نگهداری و تعمیر سرور هاست اشتراکی
باتوجهبه این مزایا، مدیران بسیاری از کسبوکارها هاست اشتراکی را خریداری میکنند؛ این دسته از مدیران اگر در آینده قصد گسترش کسبوکار خود را داشته باشند، با خرید سرور مجازی آلمان یا سایر کشورهای خارجی، به منابع بیشتر و سرعت بالاتر دسترسی خواهند داشت.
فهرست معایب هاست اشتراکی برای کاربر
با وجود مزایای بسیاری که هاست اشتراکی در اختیار کاربر قرار میدهد، این نوع هاست معایبی نیز دارد. از جمله معایب انواع هاست های اشتراکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اشتراکی بودن منابع با چندین کاربر دیگر
دسترسی نداشتن به تنظیمات هاست
سرعت بارگذاری پایینتر و زمان Uptime کمتر
محدودیت در سفارشیسازی هاست
بالا رفتن احتمال حمله هکرها و بدافزارها به دلیل استفاده کاربران مختلف از منابع هاست
زمانی که از هاست اشتراکی برای میزبانی سایت یا اپلیکیشن خود استفاده میکنید، ممکن است در زمان ترافیک بالا با مشکلاتی روبهرو شوید.
جدا از این مبحث، اگر تریدر هستید و برای انجام مبادلات ارزهای دیجیتال در صرافیهای خارجی به IP ثابت نیاز دارید، خرید سرور مجازی ترید را به شما پیشنهاد میکنیم. با خرید سرور مجازی با IP ثابت و سرعت بالا از XVPS، بدون قطعی به صرافیهای مختلف مانند: فارکس، کوکوین و بایننس دسترسی خواهید داشت.
هاست ابری؛ یکی از انواع هاست با چندین سرور مختلف
یکی دیگر از انواع هاست، هاست ابری است که منابع آن روی چندین سرور راه دور ارائه میشوند. در واقع با خرید هاست ابری، وبسایت یا اپلیکیشن شما بهجای یک سرور فیزیکی، روی شبکهای از سرورها میزبانی خواهد شد. همین موضوع باعث شده است که در صورت بالا رفتن ترافیک ورودی روی یکی از سرورها یا از دسترس خارج شدن آن، سرویس میزبانی از جانب سایر سرورها ارائه شود.
به دلیل داشتن این قابلیت، آپتایم هاست ابری بسیار بالا است و احتمال از دسترس خارج شدن سایت یا اپلیکیشن روی cloud hosting بسیار کاهش مییابد؛ بااینحال، قیمت هاست ابری بهمراتب از قیمت vps و هاست اشتراکی گرانتر است و بسیاری از کسبوکارها از پس پرداخت هزینههای آن برنمیآیند. در ادامه برخی از مزایا و معایب خرید هاست ابری را بررسی میکنیم.

مزایای هاست ابری؛ امنیت بالا و پرداخت هزینه مطابق با مصرف
استفاده از هاست ابری برای میزبانی و ذخیره اطلاعات، مزایای بیشماری دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
امنیت بالا
مقیاسپذیری منابع بر اساس نیاز کاربر
مدت Uptime و پایداری بالا
کاهش احتمال خرابی غیرمنتظره و از دسترس خارج شدن هاست
پرداخت هزینه اشتراک به ازای میزان مصرف
با خرید هاست ابری، هزینه خدمات هاستینگ را متناسب با مصرف ماهیانه پرداخت میکنید؛ درصورتیکه با خرید انواع هاستهای سنتی، هزینه ثابتی را برای استفاده از خدمات پرداخت خواهید کرد. با خرید هاست ابری هر زمان که به منابع بیشتر نیاز داشته باشید، با پرداخت هزینه بیشتر این امکان بهراحتی برای شما فراهم میشود.
معایب هاست ابری؛ قیمت بیشتر و سفارشیسازی کمتر
هاست ابری نیز مانند هاست اشتراکی، در کنار مزایا، معایبی نیز برای خریداران دارد. در ادامه به چند نمونه از معایب خرید هاست ابری اشاره میکنیم:
تغییر نرخ هزینه پرداختی بر اساس ترافیکهای غیرمنتظره
محدودیت در سفارشیسازی
قیمت بیشتر نسبت به VPS و هاست اشتراکی
باتوجهبه بالا بودن هزینه خرید هاست ابری، بهترین گزینه برای کسبوکارهای متوسط روبهرشد، خرید سرور ovh است؛ سرور مجازی OVH پایداری بسیار بالایی دارد و امکان نصب سیستمعاملهای مختلف مانند ویندوز، لینوکس و میکروتیک را در اختیار کاربر قرار میدهد.

معرفی سرور مجازی خصوصی (VPS)؛ هاست امن با قیمت مقرونبهصرفه
سرور مجازی خصوصی (Virtual Private Server) که به اختصار VPS نامیده میشود، از تقسیم یک سرور فیزیکی اختصاصی به چند سرور مجازی به وجود میآید. در واقع، سرور اختصاصی بهوسیله ماشینهای مجازیساز، به چند سرور مجازی تبدیل میشود که VPS را تشکیل میدهند.
سرورهای مجازی کاربردهای بسیاری دارند و میزبانی از سایت یا اپلیکیشن، فقط یکی از کاربردهای این نوع سرورها محسوب میشود. تهیه سرور مجازی را به کسبوکارهایی توصیه میکنیم که به منابع بیشتری نسبت به هاست اشتراکی نیاز دارند. در ادامه مزایا و معایب سرور مجازی را بررسی میکنیم.
بررسی مزایا و معایب سرور مجازی (VPS)
سرور مجازی یا همان VPS، سرویسی کامل با امنیت و سرعت بسیار بالا است. از جمله مزایای استفاده از VPS بهعنوان هاست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قابلیت سفارشیسازی و نصب نرمافزارهای موردنیاز روی سرور
دسترسی به منابع بیشتر نسبت به هاست اشتراکی
عملکرد مناسب به دلیل اختصاصی بودن منابع
نرخ آپتایم و سرعت بارگذاری بالا
با خرید سرور مجازی ویندوز یا لینوکس، بهراحتی میتوانید ترافیک بیشتری را مدیریت کنید و برنامههای کاربردی را روی VPS به اجرا درآورید. درمقابل این مزایا، سرور مجازی معایبی هم دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
قیمت بالاتر نسبت به هاست اشتراکی
خطرات امنیتی در صورت فعال نکردن تنظیمات حفاظتی
به جز این موارد، راهاندازی و مدیریت VPS ممکن است نسبت به سایر انواع هاست برای برخی از افراد دشوارتر باشد؛ بااینحال، مزایایی که سرور مجازی در اختیار افراد و کسبوکارها قرار میدهد، باعث شده است که بهراحتی بتوان از معایب آن چشمپوشی کرد.
سرور اختصاصی VDS؛ گرانترین نوع هاست
یکی دیگر از انواع هاست که به توضیح آن میپردازیم، سرور اختصاصی است. سرور اختصاصی یا Dedicated Server نوعی سرور فیزیکی و واقعی با سختافزار قدرتمند است که در اختیار کاربر قرار میگیرد. منابع سرور اختصاصی کاملا در اختیار یک کاربر قرار میگیرد و میتوان همه یا بخشی از منابع آن را به هاستینگ اختصاص داد. در ادامه چند مورد مزایای استفاده از سرور اختصاصی به عنوان هاست را بررسی میکنیم:
منابع کاملا اختصاصی بدون اشتراکگذاری با کاربران دیگر
عملکرد بسیار عالی با سرعت بارگذاری بالا
امنیت بسیار بالاتر نسبت به سایر انواع هاست
سرورهای اختصاصی، بهترین نوع هاست محسوب میشوند؛ بااینحال، معایبی چون هزینه بسیار بالا و نیاز به دانش فنی برای مدیریت سرور از جمله معایب این نوع هاست به شمار میروند. اکثر کسبوکارهایی که به منابع بیشتر با هزینه پایینتر نیاز دارند، سرور مجازی را بهترین انتخاب از میان انواع هاست میدانند.
برای نصب و راهاندازی سرورهای مجازی به دانش فنی کمتری نسبت به سرور اختصاصی نیاز است؛ شما بهراحتی با کمی جستوجو درباره آموزش وصل شدن به vps در ویندوز 10 یا تغییر تنظیمات سرور، میتوانید تغییرات دلخواه را روی VPS خریداریشده اعمال کنید.
بهترین نوع هاست؛ کدام سرویس میزبانی را خریداری کنیم؟
در این مقاله با بررسی ۴ نوع هاست، به شما توضیح دادیم که انواع هاست چیست. اکنون سوالی که پیش میآید، این است که کدام هاست را خریداری کنیم؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید این موضوع را مشخص کنید که از هاست برای چه کاری استفاده میکنید. اگر به منابع کافی و سرعت بالا نیاز دارید، VPS یا هاست ابری گزینه مناسبی برای شما خواهد بود؛ از میان این دو هاست نیز، VPS قیمت مقرونبهصرفهتری دارد.
اگر کسبوکار بسیار بزرگی دارید و بودجه کافی در اختیار شما است، هاست اختصاصی (VDS) بهترین گزینه برای شما محسوب میشود. در نهایت نیز اگر کسبوکار کوچک یا متوسطی دارید، خرید هاست اشتراکی نیاز شما را رفع خواهد کرد. شما چطور فکر میکنید؟ به نظر شما بهترین نوع هاست چیست؟ نظر خود را در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان مجله XVPS به اشتراک بگذارید.