منوی دسته بندی

مقایسه انواع هاست از 3 دیدگاه

معرفی انواع هاست در مجله XVPS

برای راه‌اندازی سایت فروشگاهی یا بلاگ شخصی به کدام هاست نیاز است؟ اگر شما نیز درخصوص هاست موردنظر خود و تفاوت‌های آن با سایر سرویس‌ها آگاه نستید، نوبت آن رسیده تا با تفاوت انواع هاست آشنا شوید. به‌طور‌کلی 5 سرویس هاست در ایران عرضه می‌شود که هر یک از آن‌ها با یکدیگر تفاوت‌های چشمگیری دارند. علاوه‌بر این، هاست‌ها براساس سیستم‌عامل و موقعیت جغرافیایی نیز به‌صورت مجزا تعریف می‌شوند. ما در این مقاله تفاوت انواع هاست را به‌طور تخصصی بررسی می‌کنیم و در نهایت به شما برای خرید سرویس مناسب کسب‌و‌کارتان کمک خواهیم کرد. اگر قصد دارید بودجه خود را به‌درستی صرف خرید سرویس مناسبتان کنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

1- انواع هاست از نظر منابع سخت‌افزاری

هاستینگ یکی از امکانات سرور‌ها محسوب می‌شود. از این رو با شناخت سرور و امکانات آن می‌توانید با تفاوت انواع هاست نیز آشنا شوید. به‌طور کلی،‌ هاست‌ها از نظر منابع سخت‌افزاری به 5 دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی در کشور ایران و باتوجه‌به امکانات زیرساخت تعریف شده است؛ به‌همین دلیل احتمال دارد در سایر کشورها با سایر انواع هاست نیز مواجه شوید. در ادامه انواع هاست را بررسی خواهیم کرد.

تفاوت هاست اختصاصی، اشتراکی و vps در یک نگاه

هاست اشتراکی؛ اولین انتخاب برای کسب‌و‌کارهای کوچک

هاست اشتراکی برای کسب‌و‌کارهای کوچکی مناسب است که اطلاعات مهم روی سایت خود ندارند و بودجه محدودی در اختیارشان است. به دلیل میزبانی بیش از یک سایت روی یک سرور، قیمت هاست اشتراکی در دسته ارزان قرار می‌گیرد. از‌این‌رو منابع سخت‌افزاری بین سایت‌های میزبانی‌شده تقسیم می‌شود.

میزبانی سایت‌های مختلف روی یک سرور مزایا و معایب متعددی دارد. اولین مزیت هاست‌های اشتراکی، قیمت پایین آن‌هاست. همچنین با وجود یک پنل مدیریتی، نیاز پایه هر کسب‌و‌کار را برای مدیریت سایت خود برطرف می‌سازد. با‌این‌حال شاید به دلیل معایب هاست اشتراکی است که بسیار از شرکت‌ها از خرید آن سرباز می‌زنند؛ این معایب در ادامه بررسی شده است.

  • اشتراک منابع یک سرور با چندین وبسایت: این موضوع هم باعث کاهش قیمت سرویس می‌شود و هم باعث کاهش امنیت. اگر یک سایت مورد حمله سایبری قرار گیرد، اطلاعات سایر سایت‌های میزبانی‌شده نیز دزدیده خواهد شد.
  • دسترسی محدود برای مدیریت: باوجود پنل مدیریتی پیش‌فرض روی هاست‌های اشتراکی، دسترسی شما محدود به سایت خودتان است؛ یعنی امکان تغییر منابع موردنیاز خود را نخواهید داشت.
  • سرعت لود پایین: مهم‌ترین مشکل هاست‌های اشتراکی سرعت لود پایین آن‌هاست. زیرا منابع توسط چندین وبسایت مصرف می‌شود. همچنین اگر سایت کاربر دیگری منابع بیشتری مصرف کند، کندی لود سایت شما بیشتر نیز خواهد شد.

با وجود کاهش سرعت لود، پرفورمنس سایت نیز کاهش می‌یابد. به همین دلیل اگر دنبال یک راه ارزان و درعین‌حال باکیفیت برای راه‌اندازی سایت خود هستید، هاست VPS انتخاب بهتری برای شما محسوب می‌شود.

ویژگی‌های هاست اشتراکی، از منابع تا قیمت

هاست سرور مجازی؛ بهترین هاست ارزان و ایمن

هاست سرور مجازی یا VPS سرویسی است که از نظر ویژگی بین هاست اشتراکی و هاست اختصاصی قرار دارد. برای اینکه با سرور مجازی بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم مقاله «VPS چیست» را مطالعه کنید. در یک تعریف ساده، می‌توان تفاوت هاست VPS را به این صورت بیان کرد:

سرور مجازی مشابه با هاست اشتراکی است که به تکنولوژی مجازی‌ساز مجهز شده. تکنولوژی مجازی‌ساز منابع یک سرور را برای چند کاربر به‌صورت اختصاصی جداسازی می‌کند.

جداسازی منابع به‌صورت اختصاصی بین چند کاربر به‌جای اشتراک آن‌ها باعث می‌شود تا علاوه‌بر تامین امنیت، پرفورمنس سایت را نیز در حد مطلوبی بالا ببرد. درواقع برای سایت‌هایی با ترافیک میانه، سرویس هاست VPS مشابه با میزبانی سایت روی سرور اختصاصی است که برای آن قیمت کمتری می‌پردازید.

بسیاری از افراد برای شروع کار خود از هاست اشتراکی استفاده می‌کنند و درصورت افزایش ترافیک به‌سراغ VPS می‌روند؛ بااین‌حال برای برخی از کسب‌و‌کارها بهتر است از همان ابتدا با VPS آغاز کنند. از جمله این افراد می‌توان به سایت‌های فروشگاهی eCommerce و سایت‌های شامل اطلاعات شخصی کاربران اشاره کرد. در جدول زیر می‌توانید مزایا و معایب هاست مجازی VPS را در یک نگاه بررسی کنید:

مزایای هاست VPSمعایب هاست مجازی
پرفورمنس بالاقیمت بالاتر از هاست اشتراکی
سرعت لود مطلوب
تخصیص منابع اختصاصی RAM و CPU
امنیت بالا

با خرید سرور مجازی از امنیت سایت خود مطمئن خواهید شد؛ زیرا باوجود تقسیم‌بندی منابع مانند RAM و CPU، اگر حمله سایبری به یک سایت انجام شود، اطلاعات سایت شما مشخص نخواهد شد.

با ماشین مجازی ساز، منابع سرور به صورت اختصاصی بین کاربران VPS تقسیم می‌شود.

هاست اختصاصی؛ بهترین هاست برای سایت‌های بزرگ

اگر سایت شما یک برند پرسرچ و پرترافیک است یا به‌عنوان فروشگاه آنلاین مخاطب‌های بی‌شماری دارید، باید به فکر خرید یک هاست اختصاصی باشید. هاست اختصاصی قدرتی مطمئن و انعطاف‌پذیری کامل برای تغییر منابع را در اختیار شما قرار می‌دهد؛ با‌این‌حال هزینه این امکانات بالاتر از سایر سرویس‌ها خواهد بود. به‌همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم قبل از خرید هاست اختصاصی نیاز خود را به‌خوبی بررسی کنید.

هاست اختصاصی سرعت بالا و منابع کامل در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

برخلاف هاست اشتراکی که دسترسی تنظیمات شما را محدود می‌کند، هاست اختصاصی عملکردی مثال‌زدنی را در اختیار سایت‌های پرترافیک قرار می‌دهد تا بتوانند انواع تنظیمات و کانفیگ‌های مختلف را برای مدیریت سایت خود اجرا کنند. از مزایای هاست اختصاصی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل کامل ترافیک بالای سایت بدون افت کیفیت و ایجاد لَگ
  • تضمین کامل امنیت سایت روی هاست‌های اختصاصی
  • بالاترین سرعت لود صفحات سایت
  • دسترسی Root برای اجرای انواع کانفیگ

هاست اختصاصی باوجود قیمت بالایی که دارد، اولین و آخرین انتخاب بسیاری از سایت‌های معروف فروشگاهی محسوب می‌شود که امنیت برای آن‌ها اهمیت بالایی دارد. همچنین هاست اختصاصی برای میزبانی سایت هتل‌ها، بیمارستان‌ها، سازمان‌های دولتی و میزبانی وب اپلیکیشن‌ها نیز استفاده می‌شود.

با‌این‌حال ممکن است بسیاری از کسب‌و‌کارها از خرید سرور مجازی انگلیس یا سایر کشور‌ها شروع کنند و پس از رسیدن به ترافیک بالا، سرویس هاست خود را تغییر دهند.

سرویس هاست ابری؛ جدیدترین تکنولوژی سرور

سرویس هاست ابری جدیدترین تکنولوژی به‌کار رفته برای شبکه‌بندی سرور‌ها است که سرعت انتقال داده را گسترش می‌دهد. درواقع سرور ابری، از طریق شبکه کردن چندین سرور به‌عنوان پردازنده و ذخیره‌ساز ایجاد می‌شود تا سرور پردازنده از ذخیره‌ساز جدا شود. این ویژگی به شما کمک می‌کند درصورت افزایش ناگهانی ترافیک وب‌سایت، منابع محدود نشود و سرعت لود سایت کاهش نیابد.

با این وجود ممکن است بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات از واژه هاست ابری برای جذب مخاطب بیشتر استفاده کنند یا سرویس خود را با قیمت بالاتر به فروش برسانند؛ زیرا اگر سرور ذخیره‌ساز از سرور پردازنده اطلاعات جدا نشود، درواقع همان هاست مجازی است.

2- تفاوت انواع هاست براساس سیستم عامل

در دسته‌بندی اول، خرید هاست سرور مجازی باتوجه‌به قیمت VPS اولویت سرویس هاستینگ برای بسیاری از کسب‌و‌کارها محسوب می‌شود. دسته‌بندی دوم برای مقایسه انواع هاست، براساس نوع سیستم‌عامل خواهد بود. درواقع امکان نصب سیستم‌عامل‌های مختلف روی هاست مجازی، اختصاصی و ابری وجود دارد. هر یک از این سیستم‌عامل‌ها ویژگی‌های متعددی دارند که باعث ایجاد تفاوت انواع هاست می‌شوند. در ادامه این تفاوت‌ها را بررسی می‌کنیم.

خرید هاست ویندوز؛ استفاده از رابط کاربری گرافیکی برای مدیریت سرور

هاست ویندوز سرور محیطی گرافیکی دارد؛ به همین دلیل کار با آن توسط افراد مبتدی به علم IT بسیار آسان است. از مزایای هاست ویندوز می‌توان به سازگاری آن با اکثر نرم‌افزار‌های مایکروسافت اشاره کرد. همچنین این سیستم عامل از زبان‌های برنامه‌نویسی ASP.NET و C# پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید با خرید سرور مجازی ویندوز، از آن به‌عنوان هاست وب‌سایت خود استفاده کنید.

هاست لینوکس؛ مناسب برای افراد متخصص

منظور از هاست لینوکس، همان هاست سرور مجازی، اختصاصی یا ابری است که به سیستم‌عامل لینوکس مجهز شده. لینوکس یک سیستم‌عامل به‌صورت متن‌باز است که رابط کاربری گرافیکی ندارد. به‌همین دلیل کاربر برای استفاده از آن باید نسبت به دستورات لینوکسی آگاه باشد. باوجود سختی کار با هاست لینوکس، پایداری و امنیت بالا و پشتیبانی از زبان‌های برنامه‌نویسی گسترده مانند PHP, Python و Ruby از ویژگی‌های مثبت آن محسوب می‌شود.

برای نصب سیستم‌عامل لینوکس فقط کافی است خرید سرور مجازی ovh یا ایران را در XVPS انجام دهید؛ سپس لینوکس را به‌عنوان سیستم عامل خود انتخاب کنید.

3- مقایسه انواع هاست براساس موقعیت جغرافیایی

پارامتر آخری که تفاوت انواع هاست را مشخص می‌کند، موقعیت جغرافیایی دیتاسنتر آن‌ها است. در ایران انواع هاستینگ‌ها به دو دسته هاست ایران و هاست خارج تقسیم می‌شود. انتخاب بین دو هاست ایران و خارج باید براساس نیاز کاربر باشد. برای مثال افرادی که قصد دسترسی به ابزارها و امکانات جهانی را دارند باید اقدام به تهیه هاست خارج کنند. ارزان‌ترین و ایمن‌ترین سرویس برای این دسته از افراد سرور مجازی است. از vps می‌توان به‌عنوان سرور مجازی ترید نیز استفاده کرد.

هاست ایران؛ سرعت بالا برای میزبانی داخل کشور

هاستینگ ایران در دیتاسنتر‌های کشور میزبانی می‌شوند. کلیه سرور‌ها در XVPS در بهترین دیتاسنتر (برج میلاد) قرار دارند. به همین دلیل سرعت و کیفیت ارائه‌شده در سرویس‌های هاستینگ XVPS تضمین شده است. اگر شما نیز به دنبال سرعت بالا، پیکربندی مطابق با وب‌سایت‌های ایرانی و پشتیبانی از پروتکل‌های داخل کشور هستید، هاست کشور ایران مناسب شما خواهد بود.

با‌این وجود افرادی که سایت خود را روی هاست ایران میزبانی می‌کنند، با محدودیت‌هایی نیز مواجه می‌شوند. از این محدودیت می‌توان به مشکل دسترسی به خدمات و فناوری جهانی و هزینه بالا نسبت به هاست خارج اشاره کرد.

هاست خارج؛ مناسب با سایت‌های بین‌المللی

سرور‌هایی که در دیتاسنتر‌های خارج از کشور میزبانی می‌شوند، به‌عنوان هاست خارج به‌فروش می‌رسند. از ویژگی‌های هاست خارج می‌توان به دسترسی به فناوری جهانی، پیکربندی براساس استاندارد‌های جهانی و امکان دسترسی مخاطبان بین‌المللی با وب‌سایت اشاره کرد.

درصورتی‌که به‌عنوان برند بین‌المللی فعالیت دارید، از هاست خارج استفاده کنید. در این صورت مخاطبانتان می‌توانند بدون محدودیت دسترسی IP وارد سایت شما شوند. همچنین پیشنهاد می‌شود حتما سرویس هاست موردنظر خود را از دیتاسنتر‌های معروف مانند OVH یا Hetzner تهیه کنید تا با مشکل سرعت انتقال داده مواجه نشوید. کلیه سرویس‌های XVPS، مانند سرور مجازی آلمان، در دیتاسنتر OVH و Hetzner میزبانی می‌شوند. به‌همین دلیل هیچ یک از کاربران با پینگ بالا مواجه نمی‌شوند.

کدام سرویس هاست مناسب کسب‌و‌کار شماست؟

در این مقاله به‌طور کامل تفاوت انواع هاست را بررسی کردیم. به‌دلیل گستردگی تقسیم ویژگی‌های انواع هاست شاید هنوز نسبت به خرید سرویس مناسب خود شک داشته باشید. به همین دلیل در جدول زیر ویژگی انواع هاست را بررسی کرده‌ایم:

نام سرویسسیستم عامل قابل نصبموقعیت جغرافیاییامنیتقدرت منابعمناسب برای
هاست اشتراکیایران/خارج (بدون امکان انتخاب کشور)پایینمحدود (اشتراکی)افراد تازه‌کار
VPSلینوکس/ میکروتیک/ ویندوزایران/خارج (امکان انتخاب کشور)خوبمحدود (اختصاصی)بیزینس‌های کوچک و متوسط
هاست اختصاصیلینوکس/ میکروتیک/ ویندوزایران/خارج (امکان انتخاب کشور)عالیبدون محدودیتبیزینس‌ و برندهای بزرگ
هاست ابریلینوکس/ میکروتیک/ ویندوزایران/خارج (امکان انتخاب کشور)خوبمحدود (اختصاصی)بیزینس‌های کوچک و متوسط

قیمت انواع هاست براساس امکانات و ویژگی‌های منابع و موقعیت دیتاسنتر آن‌ها تعیین می‌شود. به‌طور معمول هاست‌های اشتراکی پایین‌ترین قیمت و هاست‌های اختصاصی بالاترین قیمت را دارند.

مزایای خرید انواع هاست از XVPS

علاوه‌بر نکات گفته‌شده، مطالعه مقاله «راهنمای خرید سرور مجازی» به شما در کسب تجربه خرید بهتر کمک خواهد کرد.

بهترین هاست مجازی را از کجا بخریم؟

XVPS مفتخر است با بیش از یک دهه ارائه خدمات سرور مجازی، انواع هاست، VPS داخل و خارج را با بالاترین کیفیت در اختیار کاربران خود قرار دهد. همچنین باوجود پشتیبانی فنی 24ساعته XVPS، دیگر نگران مشکلات احتمالی سرور هاست خود نباشید. ما با فراهم آوردن کامل‌ترین راهنمای استفاده از سرور مجازی به شما در افزایش اطلاعاتتان کمک کرده‌ایم. پیشنهاد می‌شود برای خرید سرویس هاست موردنظر خود با کارشناسان XVPS در تماس باشید یا سوالات خود را در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *